Föräldraföreningen 22/2

Onsdagen den 22/2 träffade vi i föräldraföreningen lärarna på skolan för att samtal om hur läget på skolan är och hur alla trivs nu när det tillkommit ny personal och ny rektor. Alla lärarna tyckte att stämningen på skolan just nu är mycket bra. Det är lugnt och eleverna känns trygga och glada. Även kollegiet  upplevs positiva och nöjda med sin situation.

 

Lärarna på skolan upplevde att det var svårt att få till bra schemapositioner på vissa ämnen som eleverna läser inne i Hjo. Schemat läggs i Hjo och vi i föreningen har tryckt på att Fågelås skola gärna ser en ökad kommunikation kring schemaläggningen i god tid. Vi har fått svar på mailet från rektor Carina Sahlén och hon har bifogat vårt mail till den som är ansvarig för schemaläggningen.

 

Innan vi träffade lärarna var det bussmöte på skolan där busschaufförerna informerade om hur de upplever klimatet på bussarna och vilka rutiner som gäller för eleverna. De är tydliga med att alla kommunikation som rör bussen ska riktas till busschaufförerna. De är ansvariga för elevernas vistelse på bussen och om det uppstår en konflikt eller dylikt så kommer busschauffören att höra av sig till berörda föräldrar. Busschaufförerna hälsar att de trivs mycket bra med sitt arbete och stämningen på bussarna är jättebra. Sedan jul har det blivit en stor förändring på bussen till det bättre. Bra att alla nu vet vad det är som gäller kring bussen och vilka som har ansvaret.

 

Föräldraföreningen är med och sponsrar ett ljudsystem till skolan. Detta ska användas ihop med en dataskärm så att eleverna kan dansa till både bild och musik på rasterna. En skärm är placerad i ett av matsalens fönster och är vänd utåt, så att eleverna ser dansrörelserna på skärmen. Det som fattas för att det ska bli en kul aktivitet och upplevelse är ljud. Därför kommer föräldraföreningen vara med och sponsra en del av denna högtalare så att eleverna har möjlighet att röra på sig och ha kul på rasterna. Den andra delen av kostnaden står skolan för.

 

Skolans bibliotekarie, Ulrika Winterfeldt, har frågat oss i föreningen om vi kan tänka oss att sponsra biblioteket med lite pengar för att kunna köpa in nya böcker dit. Det har rensats ut mycket gamla böcker och anslaget med pengar för nyinköp har blivit mindre. Detta gör att biblioteket nu behöver fyllas på. Angående detta så håller vi i föreningen på att diskutera detta. Vi återkommer i frågan när beslut är taget.

 

Mvh Föräldraföreningen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *