DSCN6012        DSCN6011 

Veckobrev W. 34

 

Så har läsåret 16/17 startat upp och vi började året och veckan med att dela upp barnen i kamratgrupperna som fick ge sig ut på en liten tipspromenad. Frågorna var lite kluriga, t.ex. vem är rockigast? Man fick gissa på olika barn på skolan. När alla hade gått promenaden så samlades vi på asfalten och där fick alla tävla i sina grenar. Då fick vi veta vem som var rockigast.

Sedan gick vi in och hade en liten samling innan det var dags att ta mat ute på skolgården.

I tisdags hade vi samling och sedan gick vi in till 1:ornas nya klassrum och där fick barnen göra varsin vimpel som vi ska hänga upp i taket.

Vi avslutade dagen med fri lek.

I onsdags hade vi ingen idrott med ombyte. Vi började med samling och sedan gick vi runt på skolgården och tittade på vart man får gå och vart man inte får gå. Vi tittade och provade hagar, gungor och balansbanor. Vi övade oss på kast med liten boll inför OS i Gate.

Efter rasten gick 1:orna in och hade matte med Erica och de pratade lite om tal mellan 0-10. De pratade dubbelt och hälften. Förskolebarnen gick till samlingsalen och tittade på vart man ska hänga sina kläder när man har idrott och vi provade att springa i stora salen.

Efter lunch hade 1:orna svenska med Marica och de pratade om bokstaven I.

Förskolebarnen hade fri lek.

I torsdags var det skolfoto och vi sjöng ”honkey tonk”, lekte kimslek och åt frukt innan vi gick och tog kort. Efter lunchen gick vi in barnen i F fick skriva i sina årsböcker om första skoldagen, och 1:orna skrev på datorerna och ritade bilder om första skoldagen.

I dag fredag har vi varit på badet. Alla barn i F-1:an

Var i den lilla bassängen. Där lekte vi lite lekar och barnen fick prova att flyta, simma med ”korvar” och ha ansiktet under vattnet. Vi övade arm och bentag. Solen sken på oss för fullt denna dag. Trötta kom vi tillbaka till skolan och åt lunch och sedan hade vi fri lek.

Nästa vecka:

Mån Tis Ons Tors Fre
Samarbete ute på skolgården

F-3

Vanlig dag Utflykt till lingon&blåbär skogen Bild Bad i Hjo

 

På utflykten till skogen så bör man ha stövlar och något att sitta på. Vi kommer att få lunch i skogen och man får ta med sig en liten fika. Vi kommer att åka buss till skogen och gå tillbaka.

Till fredagens bad är det bra att ha  på precis som idag.

 

Trevlig helg / Annika, Viola, Marica och Erica

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *